kondenzációs kazán, brötje márkaszerviz, brötje kazánok, kazánházi kivitelezés, kazánház karbantartás

kondenzációs kazán, brötje márkaszerviz, brötje kazánok, kazánházi kivitelezés, kazánház karbantartás
FelmérésTársasházaknakIntézményeknekCégeknek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön első kézből az újdonságokról!

Szerviz

Szervizvonal:+36-1
363-3150
Cégünk 2004-től a MSZ EN ISO9001:2001 szabvány szerint végzi tevékenységét, számos ügyfelünk megelégedettségére. 2015. augusztus elsejétől a az ISO 14001:2005 környezetközpontú irányítási rendszer került bevezetésre.

Márkáink

Brötje
HS-TARM
Sentinel
Ariston

Termékek

Sentinel X300 Inhibitor

Bemutató
Műszaki adatok
Műszaki ábra

A Sentinel X300 adalékot új, és hat hónapnál nem régebben üzemelő központi fűtési rendszerek tisztítására lett kifejlesztve. Hatékonyan eltávolítja a forrasztószer maradványokat, a zsírokat, az olajos szennyeződéseket, az iszapot és a rendszer összeszerelésekor keletkező törmeléket.

A Sentinel X300 nedvesítőszereket és diszpergálószereket tartalmaz a folyasztószer maradványok, a zsíros és olajos szennyeződések és a vízben levő szuszpendált szilárd anyagok átmosással történő eltávolítására.

A Sentinel X300 passziválja a rendszerben levő fémfelületeket és segít megakadályozni a rézlerakódást, ami gyakran okoz komoly lyukkorróziót a radiátorokban.

A Sentinel X300 egy semleges készítmény amely minden közvetett típusú fűtőrendszerben alkalmazható, beleértve azokat is, amelyekben alumínium alkatrészek találhatók.

Adagolás

A Sentinel X300-at a rendszer térfogatát figyelembe véve 1 %-os mennyiségben kell hozzáadni a fűtési rendszerben levő vízhez; ez azt jelenti, hogy a rendszerben levő minden 100 liter vízre 1 litert kell belőle számolni. Ha a rendszer új, az adalékot az első feltöltéskor kell alkalmazni. A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a vizet 1-2 órán keresztül, maximum 48 óráig keringetjük a rendszerben a normál üzemi hőmérsékleten. Ha a vizet nem lehet felmelegíteni, akkor ezt a keringetési idő meghosszabbításával kell kompenzálni. Ekkor az adalékot minimum 24 órán keresztül, de egy hetet meg nem haladó ideig kell a rendszerben cirkuláltatni.

A rendszerből a vizet le kell engedni, újrafeltöltés előtt át kell mosni, és Sentinel X100 inhibitorral vagy inhibitort tartalmazó Sentinel X500 fagyásgátló adalékkal kell kezelni.

Beadagolás a fűtőrendszerbe

Nyitott rendszerek: a beadagolás történhet a tágulási tartályon keresztül, vagy a Sentinel adagolóedény alkalmazásával.

Zárt rendszerek: Ha a rendszer üres, akkor a termék a rendszer bármilyen kényelmesen hozzáférhető pontján beadagolható feltöltés előtt. Ha a rendszer tele van, használják a Sentinel adagolóedényt a feltöltőkörön, vagy más hozzáférési ponton történő beadagoláshoz.

Alkalmazás

  1. Adjunk a fűtési rendszerhez annyi Sentinel X300-at, hogy kb. 1 %-os oldata alakuljon ki. Ha a rendszer új, az adalékot az első feltöltéskor kell alkalmazni. Egy 1 literes palack megfelelő kezelést biztosít egy tipikus háztartási rendszer számára, amely melegvíztároló tartályt és radiátorokat tartalmaz. Túladagolása nem okoz problémát.

A termék beadagolása történhet a hidegvíz betáplálásnál, vagy egy radiátoron keresztül is. Zárt rendszerek esetében, ha rendelkezésre áll a Sentinel adagolóedény, akkor a vegyszer a feltöltőkörön keresztül is beadagolható.

  1. Működtessük a rendszert 1 - 2 órán keresztül üzemi hőmérsékleten, meggyőződve arról, hogy minden radiátorszelep nyitott állapotban van. A termék akkor is megfelelő tisztítást biztosít, ha a víz hideg marad, de akkor a tisztítás időtartamát 24 órára meg kell hosszabbítani.

  1. A Sentinel X300-at, vagyis azokat a szennyeződéseket, amelyeket „stabilizált”, teljesen el kell távolítani a központi fűtési rendszerből annak alapos és hatékony leürítésével és átmosásával.

  1. Kapcsoljuk ki a szivattyút és a kazánt úgy, hogy megszakítjuk azok áramellátását.

  1. Gondosan ürítsük le a rendszert.

  1. Töltsük fel azt friss vízzel.

  1. Kapcsoljuk vissza az áramot és keringessük a vizet 10 percen keresztül.

  1. Nyissuk ki az ürítőcsapokat, és engedjük a rendszerben levő vizet a csatornába a keringetőszivattyú folyamatos működtetése mellett. Megjegyzés: Biztosítani kell, hogy a feltöltőtartályban a vízszint elég magasan maradjon ahhoz, hogy ne juthasson levegő a rendszerbe.

A rendszerben levő szennyezőanyagok teljes eltávolításához fontos elérni, hogy rendszerből kijövő víz ugyanolyan tiszta és színtelen legyen, mint a hálózati víz. Ha nem ez a helyzet, a rendszert ismét meg kell tölteni friss vízzel és a műveletet meg kell ismételni.

  1. Töltsük fel a rendszert ismét, és adjunk hozzá Sentinel X100 inhibitort, vagy Sentinel X500 inhibitort tartalmazó fagyásgátlót.

Biztonságtechnikai előírások

A hátlapon megadott információk lehetővé teszik a megfelelést az „Egészségre veszélyes anyagok szabályozása” (1989) című jogszabályban megadott követelményeknek. Kérésre a termék biztonsági adatlapját rendelkezésre bocsátjuk.

Garanciát csak az általunk üzembe helyezett termékekre vállalunk!
 
Sentinel X300 Inhibitor